برخی مسائل و مشکلات در زندگی افراد مختلف وجود دارند که بر روی کیفیت نیروی جنسی آنان تاثیر می گذارند.
محتویات کمد داروهایتان میتواند بر عملکرد جنسی شما تاثیر بگذارد. لیست بلندبالایی از داروها میتواند موجب اختلالات نعوظ شود.
افسردگی
مغز از جمله اعضای اصلی بدن در تحریکات جنسی است که اغلب نادیده گرفته میشود. هیجانات جنسی از سرتان شروع میشود و بعد پایینتر می آید. افسردگی میتواند میل جنسی شما را پایین آورده و موجب ناتوانی نعوظ شود. خیلی از داروهایی که برای درمان افسردگی استفاده میشوند هم میتوانند موجب سرکوب میل جنسی شده و دستیابی به نعوظ را دشوارتر کنند. این داروها ممکن است ارگاسم را نیز به تاخیر بیندازند.
الکل
شاید برای اینکه کمی گرمتر شوید چند گیلاس نوشیدنی بخواهید اما مصرف نوشیدنیهای الکلی، تمام کردن کار را برایتان سختتر میکند. مصرف الکل نعوظ را دچار مشکل میکند اما تاثیرات آن معمولاً موقتی هستند.
داروها
محتویات کمد داروهایتان میتواند بر عملکرد جنسی شما تاثیر بگذارد. لیست بلندبالایی از داروها میتواند موجب اختلالات نعوظ شود مثل برخی داروهای فشارخون، مسکن ها و داروهای ضدافسردگی. داروهای مخدر مثل آمفتامین، کوکایین و ماریجوانا هم میتواند در مردان مشکلات جنسی ایجاد کند.
استرس
وقتی درگیر مسئولیتهای کار و خانه باشید، رسیدن به تحریک جنسی کمی سخت میشود. استرس تاثیرات مخرب زیادی روی قسمتهای مختلف بدنتان دارد و اندام تناسلی شما هم یکی از آنهاست. با ایجاد تغییراتی در سبک زندگیتان که سلامت و آرامش شما را تفویت میکند مثل ورزش منظم، خواب کافی و کمک گرفتن از متخصصین در مواقع لزوم، با استرس مقابله کنید.
عصبانیت
عصبانیت خون را به صورتتان و نه به جایی که موقع رابطه جنسی لازم دارید، میکشاند. وقتی عصبانی هستید، خیلی سخت است که رمانتیک شوید، حال چه این عصبانیتتان از همسرتان باشد یا هر کس دیگر. عصبانیتهایی که ابراز نمیشوند یا به درستی ابراز نمیشوند، عملکرد جنسی شما را مختل میکنند.
اضطراب
اضطراب داشتن از اینکه نتوانید کارایی خوبی در تختخواب داشته باشید، اینکار را برایتان حتی سختتر خواهد کرد. اضطرابهای ناشی از جنبه های دیگر زندگیتان هم این مشکل را در زندگی جنسیتان ایجاد میکند. این نگرانیها موجب ترس شما و خودداری از صمیمیت میشود که شما را به سمت چرخه شومی میکشاند که فشار سنگینتری به زندگی جنسی و روابطتان وارد میکند.
چاقی و اضافه وزن
اضافه وزن میتواند بر عملکرد جنسی شما تاثیر داشته باشد، البته نه فقط با پایین آوردن اعتماد به نفستان. سطح هورمون مردانه تستوسترون که در میل جنسی و نعوظ تاثیر زیادی دارد، در مردان چاق پایین تر است. چاقی با بالا رفتن فشارخون و سخت شدن شریان ها نیز در ارتباط است و این مسئله گردش خون به اندام تناسلی را کاهش میدهد.
تصویر بدن
وقتی چیزی که در آینه میبینید را دوست نداشته باشید، خیلی راحت تصور خواهید کرد که همسرتان هم از ظاهر شما خوشش نمیآید. داشتن تصویر بدن منفی نه فقط شما را درمورد ظاهرتان بلکه درمورد عملکرد جنسیتان نگران میکند. این اضطراب باعث میشود حتی برای داشتن رابطه جنسی تلاشی نکنید.
میل جنسی کم
پایین بودن میل جنسی همان اختلال نعوظ نیست اما عوامل بسیاری که نعوظ را دچار مشکل میکنند، میل جنسی شما را نیز کم میکنند. پایین بودن اعتماد به نفس، استرس، اضطراب و برخی داروها همه میل جنسی شما را پایین می آورند.
سلامت شما
مشکلات مختلف سلامتی بر اعصاب، عضلات یا گردش خون که برای دستیابی به نعوظ اهمیت دارند، تاثیر میگذارد. دیابت، فشارخون بالا، سخت شدن شریانهای خونی، آسیبهای نخاع و بیماری MS میتواند موجب اختلال نعوظ شود. جراحی برای درمان پروستات یا مثانه هم میتواند بر عصبها و رگهای خونی که نعوظ را کنترل میکند، تاثیر بگذارد.
چطور مشکلات نعوظ را برطرف کنیم
شاید حرف زدن درمورد زندگی جنسیتان با پزشک کمی برایتان خجالت آور باشد اما بهترین روش برای درمان و برطرف کردن اینگونه مشکلات شماست. پزشک میتواند منبع مشکل را پیدا کرده و تغییراتی در سبک زندگی مثل ترک سیگار یا پایین آوردن وزنتان به شما معرفی کند. درمانهای دیگری نیز مثل داروها، درمان هورمونی، دستگاه ساکشن و مشاوره روانشناسی برای این قبیل مشکلات توصیه میشوند.