عوارض نامطلوب جنینی – مادری در دوران بارداری به رژیم غذایی سرشار از فروکتوز مرتبط است

بارداری

مصرف فروکتوز بیش از حد ارتباط قبلی با دیابت و چاقی دارد، اما برای مادران باردار، نیز می تواند به نقص جفت و جنین منجر شود. بر این اساس یک مطالعه جدید  در مجله گزارش های علمی منتشر شده است.
با این حال، یک بررسی نشان می دهد که در حال حاضر دارویی که برای درمان نقرس و سنگ کلیه استفاده می شود ممکن است چنین مشکلاتی را جبران کند.

فروکتوز نوعی قند است که به طور طبیعی در میوه ها، عسل، و برخی از سبزیجات یافت می شود. و معمولا توسط تولید کنندگان مواد غذایی، فروکتوز با گلوکز ترکیب می شود تا شربت ذرت (HFCS) با فروکتوز بالا تولید گردد، که اغلب به مواد غذایی و نوشیدنی ها به منظور شیرین کردن آنها اضافه می شود.
نویسنده مطالعه و همکارانش اشاره می کنند که یک افزایش قابل توجهی در مصرف قند و HFCS در سال های اخیر بوده است.

بر اساس گزارشات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها (CDC)، بزرگسالان در ایالات متحده در حال حاضر حدود 13 درصد از کالری مصرفی روزانه خود را از قند اضافه شده از جمله HFCS بدست می آورند. که بیشتر از مقدار توصیه شده (10 – 5 درصد) است.
از آنجا که در اوایل سال 1970، میزان فروکتوز مصرف بیشتر از آنچه که باید بخوریم بود، ما بر آن شدیم تا بفهمیم که چگونه فروکتوز را بر سلامتی انسان ها اثر می کند.

مطالعات قبلی نشان داده اند که یک رژیم غذایی با فروکتوز بالا ممکن است خطر ابتلا به دیابت و چاقی را افزایش دهد، اما دکتر Moley و همکاران بیان کردند که اطلاعات محدودی در مورد اینکه چگونه رژیم غذایی با فروکتوز بالا در دوران بارداری اثراتی بر سلامت مادر و فرزندان می گذارد، وجود دارد.

در موش باردار تغذیه شده با رژیم غذایی سرشار از فروکتوز، جنین کوچکتر و جفت بزرگتر بود.

برای به دست آوردن درک بهتر، یک گروه از  موش های باردار با یک رژیم غذایی سرشار از فروکتوز و گروه دیگر با غذای استاندارد تغذیه شدند و تاثیر هر یک رژیم های غذایی بر سلامت مادر و جنین ارزیابی شد.

در مقایسه با دیگر اشکال قند، فروکتوز در بدن به صورت متفاوتی پردازش می شود. محققان توضیح می دهند که فروکتوز توسط سلول های کبدی شکسته می شوند و قند به تری گلیسیرید که یک شکل از چربی است، تبدیل می شود.
در همان زمان، میزان اسید اوریک ( یک محصول زائد که در ادرار و مدفوع ) افزایش پیدا می کند.  محققان اشاره می کنند که سطح اسید اوریک بیش از حد می تواند به تعدادی از مشکلات بهداشتی، از جمله چاقی و دیابت نوع 2 منجر شود.
 
در این بررسی، محققان دریافتند که موشهایی که رژیم غذایی سرشار از فروکتوز در دوران بارداری دریافت کردند، سطوح بالاتری از تری گلیسرید و اسید اوریک نسبت به کسانی که با غذای استاندارد تغذیه شده بودند، داشتند.
علاوه بر این، آنها کشف کردند که موش های تغذیه شده با یک رژیم غذایی سرشار از فروکتوز دارای جنین کوچکتر و جفت بزرگترنسبت به موش های تغذیه شده با غذای استاندارد بودند.
 
دکتر Moley  اشاره می کند که، نوزادی که در رحم کوچکتر است در مقایسه با کودکی که اندازه ی معمولی جنینی داشته است، پس از تولد، یک رشد افزایشی را تجربه می کند.
 
وی همچنین گفت چون بدن تلاش می کند تا رشد کم جنین در رحم را پس از تولد جبران کند، این نوزادان می توانند به بچه ها و سپس بزرگسالان در حال  مبارزه با چاقی و دیگر مشکلات سلامتی تبدیل شوند.
علاوه بر این، افزایش سطح اسید اوریک و تری گلیسرید ممکن است خطر ابتلا مادر به عوارض حاملگی، مانند پره اکلامپسی و دیابت حاملگی، را افزایش دهد.
آلوپورینول اثرات مادر، جنینی ناشی از رژیم غذایی سرشار از فروکتوز را معکوس می کند.
 
سپس این محققان برای تعیین اینکه آیا این یافته ها نیز به انسان ها مربوط می شوند اقدامان زیر را انجام دادند.
 
آنها مصرف فروکتوز را در 18 زن باردار که سزارین شده بودند تجزیه و تحلیل  کردند، و یافتند کسانی که فروکتوز بالا در دوران بارداری مصرف کردند اثرات مشابه با موش باردار تغذیه شده با یک رژیم غذایی سرشار از فروکتوز، از جمله افزایش سطح اسید اوریک داشتند.
یافته نشان می دهند که برای جلوگیری از اثرات منفی فروکتوز در زنان باردار،  باید مصرف فروکتوز در دوران بارداری کاهش یابد، نویسندگان این مطالعه می گویند ممکن است استراتژی پیشگیری دیگری نیز باشد.
محققان دریافتند زمانی که موش باردار تغذیه شده با یک رژیم غذایی سرشار از فروکتوز، داروی آلوپورینول (برای درمان سنگ کلیه و نقرس بکار می رود) مصرف می کنند، اثرات مادری و جنینی ناشی از مصرف فروکتوز اضافی معکوس می شود. و دلیل این اثر داروی آلوپورینول کاهش سطح اسید اوریک در جفت می باشد. دکتر Moley  اشاره می کند که آلوپورینول به طور کلی برای استفاده در سه ماهه دوم و سوم بارداری بی خطر در نظر گرفته شده است. او تاکید می کند که خوردن غذاهای طبیعی در دوران بارداری – به جای غذاهای فرآوری شده است که به احتمال زیاد شامل فروکتوز است،  بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به نتایج نامطلوب مادر و جنین است.

امتیاز 5 از 5

طراحی وبسایت و سئو توسط مهندس هرمزی ۰۹۳۶۰۶۱۳۸۱۲

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *