مصرف رب انار ترش و شیرین و رب سیب به تقویت و پاکسازی معده از مواد زائد کمک میکند. مصرف نعناع و زنجبیل نیز به تسکین درد معده کمک میکنند و همچنین جویدن دانه رازیانه نیز موثر است.
بسیاری از افراد هستند که از تلخی دهان یا حالت تهوع شکایت دارند، همه این علائم از دیدگاه طب سنتی نشانه وجود مشکلی در معده است که به کمک تدابیر پاکسازی معده میتوان بهراحتی آن را برطرف کرد.
رب انار و رب سیب راهی برای تقویت و پاکسازی معده
وجود تلخی دهان یا احساس تهوع از دیدگاه طب سنتی به دلیل وجود صفرای متعفن در معده است. صفرای عفن موجب بیاشتهایی و حالت به جوشش آمدن معده میشود.وجود یکی از این علامتهایی که در بالا ذکر کردیم نشانهای از وجود صفرای عفن یا متعفن در معده است که با کمک برخی از تدابیر میتوان آن را برطرف کرد و کسانی که دچار صفرای عفن هستند معمولاً در ماه رمضان دچار مشکل میشوند.
* مصرف شربت انار یا رب انار در رفع علامت صفرای عفن موثر است به این ترتیب که بعد از هر وعده غذا یک قاشق چایخوری رب انار ترش و شیرین مصرف کنند.
* تهیه شربتی از رب انار و آبغوره همراه با عسل میتواند موثر باشد به این ترتیب که رب انار را با آبغوره و عسل مخلوط میکند و روی حرارت ملایم قرار داده تا به قوام درآید. از این مایه شربت چند با در طول روز تا شروع ماه رمضان با آب رقیق کنند, مصرف کنند.
برای کسانی که صفرای عفن و تلخی دهان دارند، استفاده از بذری به نام اسفرزه برایشان مفید است البته بهتر است که خیسانده شود و لعاب آن مصرف شود
* شربت زرشک نیز از بهترین نوشیدنیها برای این افراد است. به این ترتیب که به میزان دلخواه زرشک آبی را با چند برابر آب از شب تا صبح خیسانده سپس روی حرارت قرار داده و با شکر به قوام درآورند. میزان شکر اضافه شده آن همانند سایر شربتهاست به میزانی که قوام پیدا کند.
* استفاده از سیب یا آب سیب یا رب سیب نیز توصیه میشود.
سیب تقویتکننده قلب، مغز،کبد و در نهایت دستگاه گوارش است همچنین مانع نزول مواد زائد به سمت معده میشود.
برای تهیه رب سیب میتوان به میزان 2 لیتر آب سیب گرفته شود و به روش بن ماری روی شعله غیرمستقیم گاز قرار دهند؛ به این ترتیب که یک ظرف بزرگ پر از آب بر روی شعله گذاشته و ظرف آب سیب را داخل ظرف پر از آب گذاشته تا بهمرور زمان آب سیب تبخیر شود و رب بسیار خوشمزه و مقوی به دست آید.
خوردن سیب خود موجب تنظیم محیط دهان و دندان میشود که به حفظ و سلامت دندانها کمک میکند.
* در نهایت برای کسانی که صفرای عفن و تلخی دهان دارند، استفاده از بذری به نام اسفرزه برایشان مفید است البته بهتر است که خیسانده شود و لعاب آن مصرف شود.
هضم غذا و درمان سوءهاضمه
* برای درمان سوءهاضمه توصیه میشود که از جوشاندههای سنتی مثل رازیانه استفاده کرد. همچنین مصرف جعفری نیز به هضم غذا کمک میکند.
* مصرف فلفل سیاه نیز با ترشح اسید معده به هضم غذا و رفع سوءتغذیه کمک میکند.
* استفاده از زردچوبه در غذا برای درمان دردهای معده و نفخ کارساز است و بهطورکلی مصرف برخی ادویهها مثل زیره سیاه، گلپر، میخک، هل و آویشن برای رفع نفخ و سوءتغذیه موثر است.
* خوردن بادرنجبویه به همراه نعناع برای درمان بیاشتهایی و رفع سوءهاضمه موثر است.
* مصرف زنجبیل، برگ بو و هل نیز برای درمان سوءهاضمه موثر هستند چون از سوزش معده و دردهای ناشی از عدم هضم غذا جلوگیری میکنند.
* خوردن هویج و نعناع و عرقهایی مثل زیره و پونه نیز موثر است. همچنین مصرف دارچین ضد استرس بوده و به هضم غذا کمک میکند.
مصرف دارچین و نعناع دوای درد معده
معمولاً افرادی که در طول هفته زیاد درد معده را تجربه را میکنند با خوردن غذاهای چرب و شور دردشان بیشتر میشود خوراکیهایی مثل مایونز و کلم از این مواد غذایی است.
* افرادی که دچار سوءهاضمه و درد معده میشوند بهتر است مصرف قهوه، گوشت قرمز، غذاهای سرخشده و نوشابههای گازدار را کمتر کنند. قهوه، چای و نوشیدنیهای گازدار اسید معده را افزایش میدهند و باعث بازگشت اسید از معده به مری هم میشوند.
* طب سنتی برای درمان و تسکین دردهای معده مصرف دارچین را توصیه میکند چراکه این گیاهدرمانی برای کاهش درد ناشی از نفخ معده و سوءهاضمه موثر است.
* همچنین این افراد بهتر است بهجای خوردن گوشت قرمز، مصرف مرغ و ماهی را در برنامه خود جای دهند و خوردن فیبر نیز از نفخ و دردهای معده میکاهد.
* مصرف نعناع و زنجبیل به تسکین درد معده کمک میکند. همچنین جویدن دانه رازیانه نیز موثر است.